Brüsseli toetus Ukrainale tuli oodatust tugevam (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja Ukraina president Petro Porošenko enne eilehommikust kohtumist alliansi peakorteris. 
NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja Ukraina president Petro Porošenko enne eilehommikust kohtumist alliansi peakorteris. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

Need olid valdavalt Kiievist presidendi lennukis kaasa lennanud Ukraina ajakirjanikud, kes ootasid eile ennelõunal NATO peakorteri võlvide all Jens Stoltenbergi ja Petro Porošenko pressietteastet. Eile argirutiinis olnud NATO peakorter jääb Brüsseli lennujaama ja südalinna vahelisele teele. Suur osa ELi liidrite korteežidest, kes olid oodatud õhtuks südalinna ülemkogule, polnud tolleks hetkeks sealt veel mööda tuhisenud. Ja õhus rippus küsimus, kas seal ikka püsib üksmeel Vene sanktsioonide pikendamise osas.

Stoltenberg NATOs pressi ette ilmudes küsitavust tekkida ei lasknud. «Ei ole mingit õigustust Venemaa sõjalise jõu kasutamisele Ukraina laevade ja mereväelaste vastu,» sõnas ta 25. novembri Kertši väina intsidendi kohta. «Venemaa peab kohe vabastama kinnivõetud mereväelased ja laevad ning lubama laevatamisvabadust, sealhulgas vaba pääsu Ukraina Aasovi mere sadamatesse.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles