Berliini jõuluturu ründaja ei tegutsenud üksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluturg Saksamaal Berliinis, kus 2016. leidis aset terrorirünnak.
Jõuluturg Saksamaal Berliinis, kus 2016. leidis aset terrorirünnak. Foto: CLEMENS BILAN / EPA/Scanpix

Itaalia politsei andmeil ei tegutsenud 2016. aastal Saksamaal Berliinis jõuluturule terrorirünnaku korraldanud Anis Amri üksinda, vahendab Deutsche Welle.

Amri kuulus salfistide rakukesse, mille liikmed tal rünnakut läbi aitasid viia. Itaalia politsei avaldas 173-leheküljelise raporti juba kaks nädalat pärast rünnaku toimumist 2016. aastal. Meediasse jõudis see aga mõne päeva eest.

Raportis seisab, et tuneeslasest Amri sai abi ühelt salafistlikult terrorirakukeselt, mis on seotud Berliini nüüdseks suletud Fussileti mošeega.

Saksa ametivõimud on seni kinnitanud, et Amri tegutses üksinda 2016. aasta 19. detsembril aset leidnud terrorirünnaku läbiviimisel, mis nõudis 12 inimese elu ja haavas kümneid jõuluturul viibinuid. Veidi pärast rünnakut lasi Itaalia politseipatrull Amri Milano lähedal maha.

Itaalia uurijate sõnul põhines info Amri kohta pealtkuulatud telefonikõnedel. Raport vihjab sellele, et Saksa ametivõimud ei teinud sealse infoga midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles