Valge Maja tulevane kantseleiülem on nimetanud Trumpi kohutavaks inimeseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mick Mulvaney.
Mick Mulvaney. Foto: AFP / Scanpix

Valge Maja tulevane kantseleiülema kohusetäitja Mick Mulvaney nimetas 2016. aasta valimiskampaania ajal Donald Trumpi kohutavaks inimeseks, vahendas laupäeval teiste seas ajaleht Guardian.

Video Mulvaney kommentaariga avaldas esimesena portaal Daily Beast. Mulvaney ütles end toetavat Trumpi kandidatuuri presidendiks nii innukalt kui saab, kuigi tema meelest on too kohutav inimene. Ta lisas videos, et alternatiiv Hillary Clintoni näol on sama halb.

Tegemist oli katkendiga Lõuna-Carolinas Yorkis korraldatud valimisarutelust, millel osales lisaks demokraat Fran Person. 

President Trump nimetas praeguse Valge Maja haldus- ja eelarveameti juhi Mulvaney reedel kantseleiülema kohusetäitjaks. Möödunud nädalal teatas president, et senine kantseleiülem John Kelly paneb ameti maha aasta lõpus.

Merejalaväe erukindrali Kelly lahkumisest oli räägitud juba ammu. Tema suhted Trumpiga olevat halvenenud sellele tasemele, et  enam omavahel ei räägi. 

Trump pidi algselt kohale määrama asepresident Mike Pence'i kantselei ülema Nick Ayersi. Pärast kuudepikkust arutelu kinnitas aga Ayers pühapäeval, et ei soovi seda kohta ja lahkub Washingtonist.

Informeeritud allikas ütles varem sel nädalal, et Mulvaney pole kantseleiülema kohast huvitatud ning räägib juba teist kuud, et on valmis asuma kaubandus- või rahandusministriks.

51-aastane Mulvaney on Trumpi administratsiooni üks konservatiivsemaid liikmeid. 

Baltic News Service

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles