Galerii: Petlemmas algasid jõulupidustused (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Petlemma palestiinlased valmistuvad vastu võtma tuhandeid jõuludeks Läänekalda linna saabuvaid palverändureid. 

Püha Maa katoliku kiriku juht peapiiskop Pierbattista Pizzaballa saabus täna Jeruusalemmast Petlemma, et juhtida Sünnikirikus jõulumissat. Sõimeväljakule suure jõulupuu juurde on juba kogunenud tuhanded inimesed.

«Kogu maailm vaatab Petlemma poole ja palestiinlased on valmis neid vastu võtma,» ütles Palestiina turismiminister Rula Maaya.

Petlemma saabunud rahvahulkade seas oli nii jõuluvanadeks riietunud kui õhupalle kandnud inimesi. 

«On suurepärane võimalus olla jõulude ajal sellises sümboolses paigas,» ütles Petlemma tulnud 21-aastane prantslanna. 

Petlemm, mis asub okupeeritud Läänekaldal, näeb üle mitme aasta nii suurel hulgal külalisi, sest varasematel aegadel on inimesi eemal hoidnud rahutused seoses Iisraeli ja Palestiina konfliktiga. Ka Palestiina turimismiagentuuride sõnul on tegemist viimaste aastate parima hooajaga, sest väliskülalisi on palju.

«Sel aastal on palju rahulikum, palju parem kui eelmisel aastal,» ütles kohalik elanik Abeer Nasser. «Igal aastal tunnen hoolimata poliitilisest olukorrast üha rohkem soovi tähistada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles