Tai parlament seadustas meditsiinilise marihuaana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stefan Boness/Ipon/SIPA / Stefan Boness/Ipon/SIPA

Tai parlament seadustas teisipäeval marihuaana ning kohalikult kasvatatud stimulandi ja valuvaigisti erilise abuurapuu (kratomi) tarvitamise meditsiinilisel otstarbel.

Tai on esimene Kagu-Aasia riigiks, mis on marihuaana legaliseerinud, sama kaalub ka Malaisia.

Uimastiseaduse muutmist toetas Tai parlamendis viimasel lugemisel 166 saadikut. Vastu ei hääletanud ühtegi ja hääletamata jättis 13 seadusandjat.

Seadus jõustub pärast riigi ametlikus teatajas ilmumist. Pärast seda on Tais lubatud kanepi ning kratomi tootmine, import, eksport, omamine ja kasutamine meditsiinilistel eesmärkidel.

Lõõgastusotstarbeline tarbimine on jätkuvalt ebaseaduslik ning võib süüdlase jaoks sõltuvalt uimasti kogusest päädida vanglakaristuse või trahviga.

Seaduse muutmist toetavad ülekaalukalt ka Tai elanikud.

Michigani valijad toetasid novembris esimese USA kesklääne osariigina marihuaana kasutamise seadustamist mõnuainena. Põhja-Dakota valijad hääletasid kanepi kui mõnuaine seadustamise vastu, Missouris ja Utah's võeti aga vastu ettepanek lubada marihuaana kasutamist raviotstarbel.

Seega on raviotstarbel marihuaana kasutamine lubatud 33 USA osariigis. Mõnuainena võib kanepit kasutada 10 osariigis ja Columbia ringkonnas.

Hiljuti legaliseeris lõõgastuskanepi ka Kanada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles