Briti politseiülem: leppeta Brexit ohustab ka julgeolekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseiülem Cressida Dick.
Briti politseiülem Cressida Dick. Foto: Hannah McKay / Reuters / Scanpix

Briti politseiülem Cressida Dick ütles täna, et leppeta Euroopa Liidust lahkumine oleks kulukas ja ohustaks ka avalikku julgeolekut.

Dick ütles usutluses BBC-le, et Euroopa Liidust lahkumisega kohanemine oleks raskem, kui see juhtub lahkumisleppeta.

Tema sõnul peaks Briti politsei asuma siis tööle, et säilitada ligipääs olulistele andmebaasidele ja peaks looma uued protseduurid inimeste aegsaks vahistamiseks ja väljasaatmiseks. Lahkumisleppeta oleks see lühemas perspektiivis väga keeruline, selgitas ta.

Politseiülem avaldas ka lootust, et lahkumise järel jäävad Ühendkuningriigile sarnased süsteemid kuritegevusega võitlemiseks kui praegu.

Peaminister Theresa May on rõhutanud, et Brexiti lepe tagab ka julgeoleku, kuid parlamendisaadikud on väljendanud muret Ühendkuningriigi ligipääsu osas Euroopa Liidu julgeolekumeetmetele.

«Me oleme loonud koostööüksuse. Selle ülesanne on aidata kohalikel jõududel mõista, kuidas töötada kõige efektiivsemalt üle-euroopalisel tasemel pärast seda, kui me ükskõik millistel tingimustel EL-ist lahkume,» lisas Dick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles