Video: kummaline plahvatus värvis New Yorgis taeva siniseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuse kuma New Yorgis.
Plahvatuse kuma New Yorgis. Foto: ALEXANDER C. KANE / AFP / SCANPIX

Queensi linnaosa trafo plahvatus värvis New Yorgi taevakaare korraks kummalist elektrisinist tooni ja raputas lähedalasuvaid hooneid.

Eile õhtul oli Suure Õuna kohal märgata veidrat erksinist valguskuma. Kuigi mõned linnaelanikud kahtlustasid esoteerilisi põhjuseid, oli tegu hoopis Queensi trafos toimunud plahvatuse tagajärjel vallandunud elektrilaenguga.

Lisaks valgusmängule põhjustas rike alajaamas ka ajutise elektriühenduse katkemise. New Yorgi tuletõrjekomando sõnul on juhtum nüüd kontrolli all ja keegi teadaolevalt viga ei saanud. Samuti on taastatud tavapärane võrguühendus.

«Pole vigastatuid, tulekahju ega maavälist tegevust,» teatas tuletõrje oma Twitteri kontol.

Plahvatuse tagajärjel tekkinud sinist valgust oli näha isegi Manhattanil ja New Jerseys. Tõukejõud raputas hooneid ja aknaid, tuues kaasa segaduses inimeste põgenemise tänavatele. Elanikud teatasid ka ajutisest vooluühenduse katkemisest.

Lühiajaliselt suleti ka LaGuardia lennujaam Queensis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles