USA: Süüria väed ei ole Manbiji linna sisenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Türgi sõdurid arutavad edasist plaani. Pilt on illustreeriv.
USA ja Türgi sõdurid arutavad edasist plaani. Pilt on illustreeriv. Foto: US ARMY / REUTERS

Süüria valitsusväed ei ole Manbiji linna sisenenud, ütles USA vägede esindaja, lükates ümber teated, et Süüria sõdurid sisenesid riigi põhjaosas asuvasse linna ja heiskasid seal lipu.

«Hoolimata ebaõigest teabest, et sõjalised jõud Manbiji linnas on muutunud, ei ole (USA juhitav koalitsioon) näinud ühki märki nende väidete tõepära kohta,» ütles USA keskväejuhatuse pressiesindaja kolonelleitnant Earl Brown.

Süüria valitsusvägede pressiesindaja teatas täna hommikul, et sõdurid sisenesid Türgi piirist 30 kilomeetri kaugusel asuvasse strateegilise tähtsusega Manbiji linna ja heiskasid seal Süüria lipu.

Linn on olnud alates 2016. aastast kurdi võitlejate käes, kes vallutasid selle äärmusrühmituselt Islamiriik (IS).

Linnas paiknevad ka USA ja Prantsuse üksused, kes on seni toetanud kurde võitluses IS-iga.

Brown nõudis kõigilt pooltelt «Manbiji terviklikkuse ja selle kodanike turvalisuse» austamist.

«Meie missioon ei ole muutunud. Me toetame jätkuvalt oma koalitsioonipartnereid, teostades samal ajal vägede vabatahtlikku ja kontrollitud väljaviimist, võttes tarvitusele kõikvõimalikud meetmed oma sõdurite ja oma partnerite ohutuse tagamiseks.»

USA president Donald Trump teatas möödunud nädalal, et viib kuu aja jooksul Süüriast välja Ühendriikide väed, kes on toetanud kurdide rahvakaitseüksusi (YPG) võitluses äärmusrühmitusega IS-iga.

Kurdid püüavad nüüd leida uut liitlast, sest Türgi on ähvardanud alustada pealetungi nende aladele Põhja-Süürias. Nad on tervitanud valitsusvägede pealetungi Manbiji provitnsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles