Trump ootab demokraate Valgesse Majja temaga lepet sõlmima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
US President Donald Trump speaks at the Republican National Committee winter meeting at the Trump International Hotel in Washington, DC on February 1, 2018. / AFP PHOTO / Mandel NGAN
US President Donald Trump speaks at the Republican National Committee winter meeting at the Trump International Hotel in Washington, DC on February 1, 2018. / AFP PHOTO / Mandel NGAN Foto: MANDEL NGAN/AFP

USA presidendi Donald Trumpi sõnul ootab ta demokraate tagasi läbirääkimistelaua juurde, et panna punkt valitsuse osalisele tööseisakule, mis näib kestvat vähemalt uue aastani.

«Olen Valges Majas ja ootan demokraate külla tegema piirijulgeolekulepet. Kuulen, et nad kulutavad nii palju aega presidendi tagakiusamisele, et neil napib aega asjadeks nagu kuritegevuse peatamine ja meie sõjavägi,» lausus Trump Twitteris.

Trump nõuab miljardeid dollareid müürile, mida ta tahab ehitada USA ja Mehhiko piirile. Demokraadid keelduvad talle raha andmast.

President tühistas vaidluse tõttu plaanitud puhkuse Floridas ning läkitab demokraatidele sõnumeid Twitterist.

Tema nõunikud väidavad, et demokraadid lahkusid kõnelustelaua juurest. Demokraadid aga ütlevad, et Valge Maja pole juba nädalaid otsinud kontakti esindajatekoja demokraatide juhi Nancy Pelosiga, kellest tõenäoliselt saab koja spiiker, kui selle uus koosseis neljapäeval koguneb.

Demokraadid lubavad neljapäeval heaks kiita eelnõu, mis taastaks valitsuse töö ja eraldaks selleks vajaliku raha. Eelnõu aga kaugele ei jõua, kui Trump ja vabariiklaste kontrollitud senat sellega kaasa ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles