LeBron paljastas, mis teeb temast ajaloo parima korvpalluri

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron Jamesi vigastuspaus peaks kestma veel maksimaalselt nädala.
LeBron Jamesi vigastuspaus peaks kestma veel maksimaalselt nädala. Foto: Gary A. Vasquez/USA Today Sports/Scanpix

LeBron Jamesil ego on suur. Los Angeles Lakersi superstaar on näiteks veendunud, et ta on kõigi aegade parim korvpallur. Selle tõestuseks käib ta välja 2016. aastal Cleveland Cavaliersiga võidetud meistritiitli, vahendab ESPN.

Nii nagu viimastel aastatel ikka, oli finaalseeria favoriidiks Golden State Warriors, kes kaotas põhihooaja 82 mängust vaid üheksa. Ometi sai 1970. aastal sündinud Cavaliers seitsmemängulise seeria lõpetuseks oma ajaloo esimese NBA meistritiitli.

«See seal tegi minust ajaloo suurima mängija», usub James. «Oli ülim-ülim rõõm võita tiitel Clevelandile selle 52-aastase mõõna tõttu (Clevelandi profimeeskonnad ilma meistritiitliteta – toim). Esimene emotsioonilaine uhtus üle, kui kõik nägid mind nutmas – see oli kõigi nende 52 aasta eest, mis Clevelandi spordis möödunud on. Ja kui ma lõpetasin, siis sain aru – see seal tegi minust ajaloo suurima mängija.»

James jätkas: «Kõik rääkisid ainult, kuidas (Warriors) oli ajaloo kõige võimsam meeskond, parim kooslus, kes kunagi kokku pandud. Ja et me tulime sinna seeriasse tagasi, see stiil, kuidas me tulime – see oli tunne, et oi, kurat, me tegime midagi erilist.»

Korvpallituusa sõnul oli see võit esimene kord tema karjääri jooksul, kui ta on midagi taolist kogenud. «Mul pole eriti aega olnud, et istuda ja sellele mõelda, aga see … See oli eriline hetk,» rääkis James, kes hetkel peab vigastuspausi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles