Bangladeshi valimisjuht tõrjus üleskutseid uuteks valimisteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametisse tagasi valitud Bangladeshi peaminister Sheikh Hasina.
Ametisse tagasi valitud Bangladeshi peaminister Sheikh Hasina. Foto: Naim-Ul-Karim / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Bangladeshi valimiskomisjoni juht tõrjus opositsiooni üleskutseid uute valimiste korraldamiseks seoses väidetavate ulatuslike rikkumistega nädalavahetuse üldvalimistel.

Valimised võitis ülekaalukalt peaminister Sheikh Hasina erakond Awami Liiga.

Opositsioon nõuab kordusvalimisi, väites, et pühapäevastel valimistel esines massiliselt rikkumisi, muu hulgas valijate hirmutamine, ebaseaduslike valimissedelite valimiskastidesse lisamine ja Hasina vastaste mahasurumine. 

Valimiskomisjoni juht K.M. Nurul Huda nimetas nädalavahetusel aset leidnud valimisi edukateks, kuna neist võttis osa 80 protsenti valijaskonnast. 

«Me ei korralda uusi valimisi,» kinnitas Huda ajakirjanikele. «Kui mõnes valimisjaoskonnas leidsidki aset isoleeritud juhtumid, siis tuleb asja uurida. Me ei ole saanud seni ühtki kaebust rikkumiste kohta.»

Viimastel andmetel sai valitsuserakondade ühendus 300-kohalises parlamendis koguni 288 kohta. Peamine opositsiooniühendus Bangladeshi Rahvuspartei (BNP) sai vaid seitse ja kõik ülejäänud kolm kohta. Üks koht jäi pühapäevaselt hääletuselt välja ja ühe koha tulemused peatas keskvalimiskomisjon. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles