Venemaal luuramises kahtlustatav ameeriklane on endine mereväelane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide lipp Moskva saatkonnahoone juures.
Ameerika Ühendriikide lipp Moskva saatkonnahoone juures. Foto: Tatjana Makejeva / Reuters / Scanpix

Endine mereväelane Paul Whelan oli sõitnud sõbra pulma Moskvasse, kus ta luuramises kahtlustatuna kinni peeti.

Perekonna sõnul nähti Whelanit viimati 28. detsembril, üks õhtu enne pulmapidu.

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) teatas eile, et pidas kinni luurega tegelenud Ameerika Ühendriikide kodaniku. Vene võimude avaldus ei andnud täiendavat informatsiooni peale mehe nime.

USA välisministeerium ei ole nõustunud kommenteerima, kas kinnipeetav oli endine mereväelane, kuid märkis, et on võtnud ühendust Vene välisministeeriumiga ja otsib mehele ligipääsu.

Whelani venna sõnul oli mees sõitnud Moskvasse, et osaleda teise erruläinud mereväelase pulmas, kes abiellus vene päritolu naisega.

Mehe perekond märkis, et Whelan oli külastanud Venemaad korduvalt alates 2007. aastast. Viimati töötas mees autotööstusettevõttes Borg Warner.

Whelani venna sõnul olid tema reisid Venemaale lühiajalised ning Whelanil ei olnud erilist vene keele oskust. Whelani perekond kuulis vahistamisest esmaspäeval meedia vahendusel.

Pole teada, kas Ühendriikide ametiisikud on saanud Whelaniga vahistamise järel ühendust võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles