Välismaale saadetavad kaardid tasub varakult teele panna

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste joonistatud jõulukaartid.
Laste joonistatud jõulukaartid. Foto: Toomas Huik/Postimees

Jõulukaartide ja -pakkide saatmine on alanud ning välismaale saadetavad kaardid soovitab Eesti Post teele panna juba detsembri esimesel nädalal.

«Välismaale saadetav pakk või kiri tuleks posti panna hiljemalt detsembri esimesel nädalal, siis on kindel, et saadetis on õigeks ajaks kohal,» selgitab Eesti Posti postiteenuste divisjoni juht Jaana Vainult. Välismaalt on esimesed aastalõpusaadetised juba Eestisse jõudnud. Kindlasti peab jälgima seda, et aadress oleks kirjutatud korrektselt. Igal aastal jääb puuduva või ebatäpse aadressi tõttu kätte toimetamata nii kirju kui pakke.

Enne jõule kasvab alati Eestist saadetavate postipakkide arv ning nende sorteerimine ja laialisaatmine võtab tavapärasest enam aega. Eelmise aasta detsembris oli väljuvaid saadetisi ligi 13 000, sisse tuli 8200 postipakki.

Samuti saab suurema hoo sisse postimüük: 2010. aasta kahel viimasel kuul oli saadetisi kokku ligikaudu 134 000.
Posti- ja logistikaettevõte tuletab inimestele meelde, et saadetised peavad olema pakendatud turvaliselt vastavalt sisule. Infot saadetiste kohta, mida välismaale edastada ei tohi, leiab Eesti Posti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles