Setod peavad jaanuari alguses talsipühi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Soome-ugri kultuuripealinn 2015 -  Setomaa, Obinitsa" avamispidustused talsipühadel Obinitsas
"Soome-ugri kultuuripealinn 2015 - Setomaa, Obinitsa" avamispidustused talsipühadel Obinitsas Foto: Ahto Raudoja

7. jaanuaril peavad setod talsipühi ehk jõule vana kalendri järgi. Talsipühi pidamine on Setomaal au sees ka praegu ja mitmes külas toimuvad talsipühi peod.

5. jaanuaril kell 12.30 toimub Talsipido Satserinna nulgas, armastatud kodurestoranis Maagõkõnõ. Musitseerib Sakarias Leppik. Kell 16.00 peetakse Talsipido Luhamaa külamajas, kus laulab ja mängib pilli Mait Trink.

6. jaanuaril kell 17.00 toimub Talsipühi teenistus Värska kirikus, 7. jaanuaril kell 9.00 Värska ja Obinitsa kirikus liturgia.

7. jaanuaril algusega kell 11 (eesti aja järgi) peetakse talsipühi Petseris Lingvistilises Gümnaasiumis Pihkva tänaval, kus see on toimunud juba üle kahekümne aasta.

7. jaanuaril kell 17.00 toimub Talsipido Obinitsa seltsimajas, kus see on toimunud juba üle 30 aasta.

8. jaanuaril kell 10.00 tähistatakse talsipühi Meremäe teeninduspunkti saalis, kus esinevad Meremäe lasteaia mudilased, ansambel Meribel duett ja trio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles