Bolton: USA vägede lahkumine Süüriast sõltub kurdide turvalisusest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA rahvusliku julgeoleku nõuniku John Bolton detsembri lõpuks Iraagis.
USA rahvusliku julgeoleku nõuniku John Bolton detsembri lõpuks Iraagis. Foto: Andrew Harnik / AP / Scanpix

USA rahvusliku julgeoleku nõuniku John Boltoni sõnul sõltub USA vägede Süüriast välja viimine teatud eeltingimuste täitmisest, mistõttu kavatseb ta paluda reisil Iisraelisse ja Türgisse Ankaralt kinnitust, et Põhja-Süüria kurdid võivad tunda end turvaliselt.

«Me ei arva, et türklased peaks astuma sõjalisi samme, mis pole vähemal täielikult koordineerutud ja kokku lepitud Ameerika Ühendriikidega, et mitte ohustada meie vägesid, aga ka selleks, et täita presidendi nõuet, et ohtu ei satuks meiega koos võidelnud Süüria opositsiooniväed,» lausus Bolton Iisraelis enne kohtumist peaminister Benjamin Netanyahuga.

Samuti tahavad Ühendriigid kindlustada, et endiselt alles olevad terrorirühmituse ISIS rakukesed alistatakse, lisas Bolton.

Ta selgitas ajakirjanikele, et USA vägede välja toomiseks pole ajakava, aga samas pole tegemist ka piiramatu sealviibimisega.

USA presidenti Donald Trumpi on seoses otsusega viia USA väed Süüriast välja tabanud kriitikalaviin.

Kui ta detsembri keskel teatas vägede koju toomisest, ütlesid USA ametnikud, et seda tehakse 30 päeva jooksul. Eelmisel nädalal asus Trump aga oma sõnu sööma, kui ütles hoopis, et väed tuuakse Süüriast välja aeglaselt ning seni võitlevad nad ISISe mässulistega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles