Vakra: jumal tänatud! Kaja Kallas võttis lõpuks seisukoha (16)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Mihkel Maripuu

Viimaste päevade olulisim poliitiline sündmus pole mitte EKRE volikogu, vaid hoopis see, et Reformierakonna esimees Kaja Kallas võttis lõpuks ühes olulises küsimuses seisukoha, leiab sotsiaaldemokraatide juhatuse liige Rainer Vakra.

«Täna on hea päev. Täna on tunne, nagu oleksime just valimised võitnud. Eesti Vabariik läheb edasi ja seda demokraatlikult ning avatult. Ja kindlalt lääne, mitte ida suunas. Ühesõnaga viimaste päevade olulisim poliitiline sündmus ei ole mitte äärmuslaste (populistliku) valimisprogrammi ja (nõrkade) -nimekirjade avalikustamine, vaid hoopis see, et Kaja Kallas võttis üle pika aja mõnes, ja seejuures olulises, küsimuses seisukoha,» teatas Vakra.

«Parem hilja, kui üldse mitte! Sest seisukohta, et põhiseaduslikku korda ohustaval rühmitusel meie kalli Eesti juhtimise juurde asja ei ole, oleme oodanud mitu aastat. Lõpuks on hakanud jää liikuma ning arusaamine, et äärmuslaste ette punase joone tõmbamine pole mitte poliittehnoloogia, vaid põhimõtteline väärtusvalik, jõuab ka teiste erakondadeni,» lisas Vakra.

«Nagu oleme öelnud, on 3. märtsil meie valik selles, kas Eesti läheb edasi või läheb Eesti kaabusid tõstes katki. Nüüd, kui selles küsimuses on nii Reformierakond, kui ääriveeri ka Keskerakond, astunud ühemõtteliselt sotsiaaldemokraatide seljataha, saame olla kindlad, et läheme edasi! Seepärast tunnengi, nagu oleksime valimised võitnud,» lausus sotside juhatuse liige.

«Kuigi, mind rõõmustaks lähipäevadel samasugune seisukohavõtt ka (sõnu laenates) «killustunud Reformierakonna sõjapealikelt». Lihtsalt selleks, et olla kindel, et selle otsuse on teinud Reformierakond, mitte pisut ebakindlas positsioonis näiv Kaja Kallas üksinda. Jürgen ja Kristen, kas saate mulle seda südamerahu pakkuda?» küsis sotsiaaldemokraat.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles