Londoni Heathrow lennujaamas olid drooniohu tõttu väljuvad lennud peatatud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heathrow lennujaama teeviit.
Heathrow lennujaama teeviit. Foto: Daniel Leal-Olivas/PA Wire/PA Images/Scanpix

Londoni Heathrow lennujaamas peatati teisipäeva õhtul ajutiselt kõik väljuvad lennud, kuna lennuvälja piirkonnas oli märgatud drooni.

Heathrow pressiesindaja sõnul peeti vajalikuks ohu tõttu väljuvad lennud peatada. Katkestus kestis umbes tund aega, seejärel said lennukid taas õhkutõusmiseks loa.

Londoni politsei teatel saadi informatsiooni drooni kohta kell 19.05. Lennuliiklus hakkas taastuma umbes 20.35 Eesti aja järgi.

«Nägin umbes 90 meetri kõrgusel väga eredat paigalseisvat punast ja rohelist tuld Harmondsworthi piirkonnas. Võin öelda, et tegemist oli drooniga. Neil on tähelepanu äratav valgus, see ei olnud kopter,» kirjeldas Martin Roberts BBCst.

Lennuväljal starti oodanud lennukis viibinud BBC produtsent Kathy Long ütles, et lennuki väljumise hilinemise põhjust reisijatele ametlikult ei selgitatud.

Saabuvatele lendudele drooniohtu ei laiendatud.

Suurbritannia transpordiminister Chris Grayling pidas juhtunuga seoses nõu nii siseministri kui ka kaitseministriga.

Kõigest nädal tagasi häirisid tundmatud droonid tugevasti Londoni Gatwicki lennujaama tööd. Lennuliikluse häired mõjutasid siis enam kui 140 000 reisijat, kuna kolme päeva jooksul tuli ohu tõttu tühistada tuhatkond lendu.

Suurbritannia kaks suurimat lennujaama Heathrow ja Gatwick teatasid eelmisel nädalal pärast lennukatkestusi Gatwickis, et investeerisid droonitõrje tehnoloogiasse. Vastavad ostud tehti paar päeva pärast lennukatkestusi, ütles lennujaama esindaja, kes ei täpsustanud, missugust tehnikat lennujaam konkreetselt soetada tahtis. Pressiesindaja sõnul on ostetud varustusel võrdväärne võimekus sõjaväe kasutatud tehnoloogiaga. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles