Austrias hukkus laviinis kolm saksa suusatajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laviiniohust teatav märk Obertauernis Austrias sel nädalal. Riigis on sadanud maha erakordselt paks lumi.
Laviiniohust teatav märk Obertauernis Austrias sel nädalal. Riigis on sadanud maha erakordselt paks lumi. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / Scanpix

Kolm Lõuna-Saksamaalt pärit meest said surma laviinis Austria suusakuurorti Lech am Arlberg lähistel, teatas kohalik politsei. Neljas inimene on kadunud.

Seltskonna kadunuks jäämisest teatas eile õhtul ühe mehe abikaasa.

32-, 36- ja 57-aastaste meeste surnukehad leiti eile õhtul kella 23 paiku kohaliku aja järgi (südaööl Eesti aja järgi). Kadunuks jäänud 28-aastase inimese otsingud tuli peatada endiselt püsiva laviiniohu tõttu.

Austria Vorarlbergi liidumaa politsei teatel leiti meeste surnukehad mobiilipositsioneeringut kasutades Langer Zugi laskumise lähistelt – tegu on ühe kõige järsema suusarajaga maailmas. Laskumine oli eile ohtlike ilmastikutingimuste tõttu suletud.

Meestel olid jalas matkasuusad, mida kasutatakse järskudel nõlvadel üles ronimiseks ja väljaspool märgistatud radu suusatamiseks.

Suusatajad Austria Alpide kuurortis Obertauernis sel neljapäeval.
Suusatajad Austria Alpide kuurortis Obertauernis sel neljapäeval. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / Scanpix

Uudisteagentuuri AP andmeil on koos kolme suusatades surma saanud mehega nüüd Euroopas ilmastiku tõttu sel kuul hukkunud vähemalt 24 inimest.

Austrias on sadanud maha rekordiliselt palju lund ning ilmateade ennustab lumesaju jätkumist. Sõdurid, tuletõrjujad ja vabatahtlikud on olnud pidevalt ametis läbimatute teede ning lume raskuse all varisemise ohus katuste puhastamisega.

Reedel tuli helikopteriga päästa Kasbergi suusakeskusest Grünaus 66 saksa kooliõpilast ja nende õpetajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles