500 puugi käes äganud püüton vajas kehvveresuse pärast ravi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal Gold Coastilt leitud rombpüütoni kehal oli üle 500 puugi.
Eelmisel nädalal Gold Coastilt leitud rombpüütoni kehal oli üle 500 puugi. Foto: Gold Coast and Brisbane Snake Catcher / Facebook

Austraalias tuli looduskaitsjatel päästa madu, kelle keha külge olid end kinni imenud enam kui 500 puuki ja teinud roomajale sedavõrd liiga, et ta kannatas aneemia all.

Maopüüdjad said puukidest piinatud rombpüütoni kätte Queenslandi osariigis asuva Gold Coasti ühest tagaaiast basseinist eelmisel nädalal. Hüüdnime Nike saanud madu vajas nakkuse ja kehvveresuse tõttu ravi.

«Nakkus võis muuta ta liikumatuks, lubades puukidel olukorda ära kasutada,» selgitas püütonit ravinud Currumbini metsloomahaigla.

Puukidega kaetud rombpüüton Nike.
Puukidega kaetud rombpüüton Nike. Foto: Gold Coast and Brisbane Snake Catcher / Facebook

Looduskaitseteenistus avaldas lootust, et neil õnnestub püüton uuesti vabaks lasta mõne lähema kuu jooksul. Seni kogub madu aga hooldajate käe all jõudu.

«Nike pole veel halvimast pääsenud, kuid me oleme lootusrikkad, et ta paraneb täielikult,» kinnitas loomaraviasutus.

Praeguseks on Nike puukidest vabanenud ja kosub.
Praeguseks on Nike puukidest vabanenud ja kosub. Foto: Currumbin Wildlife Hospital / Facebook

Puugid võivad põhjustada aneemiat ehk punavereliblede nappust, toitudes peremeeslooma verest.

Metsloomakliinik rääkis, et hiljuti olid nad ravinud koalat, kelle kehalt leiti üle saja puugi. Päästjate sõnul võis emast maha jäänud koalapoeg sattuda puukide ohvriks, sest istus maapinnal, kuna see annab märku, et loom on haige või vigastatud.

Et loomad kannavad väikest hulka puuke või muid parasiite, on tavaline, kuid kui peremeesloom jääb nõrgaks, võib see anda parasiitidele võimaluse kiiresti paljuneda ning see kurnab looma imuunsüsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles