Ronaldo värav tõi Juventusele pahameeletormi põhjustanud superkarikafinaali võidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo värav tõi Juventusele võidu.
Cristiano Ronaldo värav tõi Juventusele võidu. Foto: FAISAL Al NASSER / Reuters / Scanpix

Saudi Araabias Jeddahis peetud jalgpalli Itaalia superkarikafinaalis alistas Torino Juventus 1:0 AC Milani. Mängu ainsa värava lõi peaga Cristiano Ronaldo.

Juventus võitis superkarika rekordilist kaheksandat korda, 61. minutil Miralem Pjanici söödu võrku suunanud Ronaldo lõi aga Torino meeskonna eest oma selle hooaja 16. värava. Milani parima võimalusena lõi Patrick Cutrone latti. Viimased veerand tundi mängiti ka kümnekesi, sest punase kaardi sai poolkaitsja Franck Kessie.

Kohtumise ümber enne avavilet puhkenud kired olid suuremad kui mäng ise. Itaalia liiga sõlmis saudidega mullu juunis 20 miljoni euro suuruse kokkuleppe, mille kohaselt viiest järgmisest superkarikast kolm mängitakse Saudi Araabias. Pärast ajakirjanik Jamal Khashoggi mõrva asusid inimõiguslased aga otsust ründama, märkides, et riigis rikutakse süstemaatiliselt inimõigusi. Näiteks võisid naised superkarikamängul tribüünil viibida vaid kindlaksmääratud sektorites, ilma meessaatjata mängule tulek oli neil aga keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles