Vene ametnik: Ukraina võib peagi lakata olemast riik (56)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev.
Venemaa julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev. Foto: Mikhail Metzel / Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Kiievi võimud teevad kõik selleks, et Ukraina lõhestada ja see võib viia riigi kadumiseni, ütles Venemaa julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev.

Ukraina võib kaotada oma riigi, kui jätkab erinevate huvide tõttu lõhestumise teed, ütles Nikolai Patrušev.

Ametnik süüdistas Ukraina võime, nende hulgas president Petro Porošenkot selles, et ollakse Ameerika Ühendriikide poolt kontrollitud.

«Kiievi võimude selline poliitika võib viia Ukraina riigi kaotamiseni,» ütles Patrušev ajalehele Rossijskaja Gazeta. «Kiievi võimud teevad kõik endast oleneva, et Ukrainat lõhestada ja viivad ellu Lääne stsenaariumi, mille kohaselt üritatakse Ukrainat Venemaast lahti murda. Samal ajal eiratakse ukrainlaste huve.»

«Selle tulemusena on riik de facto lõhestatud,» lisas Patrušev viidates asjaolule, et tema meelest on Ukraina lääneosas elavad inimesed skeptilised riigi edelaosas elavate inimeste suhtes, kes esimeste meelest on venemeelsed.

«Riigi lõuna- ja idaosas säilitatakse Kiievi võimu suuresti moraalse ja vaimse surve abil, mida rakendatakse kohalikele elanikele radikaalsete rahvuslaste poolt,» lisas ametnik.

Patruševi avaldus tuli ajal, mil Ukraina ja Venemaa suhted on teravnenud pärast novembri lõpus Kertši väinas aset leidnud intsidenti, mille raames pidas Vene piirivalve kinni kolm Ukraina mereväe alust, mis olid teel Odessast Mariupolisse ja eskortis need Kertši. Vahistatud Ukraina meremehed viidi Moskvasse, kus nad ootavad kohut.

Kommentaarid (56)
Copy
Tagasi üles