Vestlused Trump Toweri ehitamise üle Moskvasse kestsid valimisteni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne Trump Towerist.
Pilt on illustratiivne Trump Towerist. Foto: Seth Wenig / AP

Praegusel USA presidendil Donald Trumpil oli vestlusi Trump Toweri ehitamise üle Moskvasse kogu 2016. aasta presidendikampaania kestel ehk tunduvalt kauem, kui varem tunnistati, ütles tema advokaat.

Trumpi jutuajamised tema tollase isikliku advokaadi Michael Coheniga, kes juhtis läbirääkimisi Moskvas, kestsid läbi kogu aasta kuni oktoobri või novembrini 2016, märkis Rudy Giuliani. 

«Oleme aru saanud, et need vältasid kogu 2016. aasta -- neid ei olnud palju, kuid vestlusi oli,» lausus New Yorgi endine linnapea telakanalile NBC. 

«Ma ei ole kindel täpsetes kuupäevades, kuid president mäletab jutuajamisi temaga selle üle,» märkis ta. 

Cohen mõisteti detsembris kolmeks aastaks vangi mitmete rikkumiste, sealhulgas vaikimisraha maksmise eest kahele Trumpi ekskallimale.

Ta tunnistas end süüdi ka kongressile valetamises 2017. aastal, kui ta ütles, et läbirääkimised lõppesid 2016. aasta jaanuaris. 

Tegelikult, tunnistas ta hiljem, jätkusid need tunduvalt kauem, kuni 2016. aasta juunini, kui Trumpist sai vabariiklaste eeldatav presidendikandidaat.

Giuliani viimased avaldused pikendavad seda aega kuni presidendivalimisteni novembris. Trump algul eitas igasuguse äri ajamist venelastega. 

Hiljem tunnistas ta, et Cohen pidas venelastega läbirääkimisi ka veel 2016. aastal, kuid ei näinud midagi väära ärivõimaluste otsimises ajal, mil ta presidendiks pürgis. 

Giuliani sõnul on president vastanud kõigile Trump Towerit puudutavatele küsimustele, mille talle esitas eriprokurör Robert Mueller, kes uurib Trumpi kampaaniameeskonna võimalikku kokkumängu Venemaaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles