«Meie poisid Salisburys»: uus lauamäng viib Skripalide mürgitajate radadele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa veebipoodides tuli müügile lauamäng, mis kujutab mullu märtsis Suurbritannias aset leidnud närvimürgirünnaku arvatavate toimepanijate teekonda.
Venemaa veebipoodides tuli müügile lauamäng, mis kujutab mullu märtsis Suurbritannias aset leidnud närvimürgirünnaku arvatavate toimepanijate teekonda. Foto: twitter

Kahes Venemaa veebipoes tuli müügile lauamäng nimega «Meie poisid Salisburys», mis kujutab mullu märtsis endise Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia mürgitamises kahtlustatavate meeste teekonda Euroopas.

Eelmisel aastal esitas Suurbritannia närvimürgi kasutamise ja endise Vene topeltagendi ning tema tütre tapmiskatse eest süüdistuse kahele Venemaa kodanikule. Moskva eitab oma kodanike, Aleksandr Petrovi ja Ruslan Boširovi seotust vahejuhtumiga Salisbury linnas.

Hiljuti hakkasid sotsiaalmeedias ringlema pildid lauamängust nimega «Meie poisid Salisburys», millel on muu hulgas näha Salisbury linna katedraal ning mäng lõppeb kahe kaitseülikonda kandva inimese kujutisega.  

Paistab, et lauamängu mängijad saavad läbida närvimürgirünnakus kahtlustatavate meeste teekonna läbi Euroopa kuni linnani, kus Skripalid mürgitati. 

Teadaolevalt reisisid Petrov ja Rulan Boširov aastatel 2016 kuni 2018 mitmel pool Euroopas, näiteks Amsterdamis, Genfis, Milaanos ja Pariisis.

Pärast seda, kui Briti politsei teatas, et novitšoki närvimürgi rünnakuga seoses esitati süüdistus kahe Vene Luure Peavalitsuse (GRU) agendi vastu, väitis Vene president Vladimir Putin, et kahtlusalused olid tsiviilisikud ja kutsus neid meediasse esinema.

Järgneval päeval näitas Vene propagandakanal RT (Russia Today) pilatud intervjuud, kus varinimesid kasutanud agendid väitsid, et on sporditarvete müüjad, kes viibisid Suurbritannias puhkusel ja soovisid näha kuulsat Salisbury katedraali.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles