Reva ei pabista otsuse edasikaebamise pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Reva (vasakul) ja Dmitri Linter
Maksim Reva (vasakul) ja Dmitri Linter Foto: Peeter Langovits

Öise vahtkonna liige Maksim Reva ütles Postimees.ee’le, et ei karda riigiprokuröri kavatsust maakohtu otsus edasi kaevata.

Massiliste rahutuste korraldamise süüdistuses õigeks mõistetud Reva oli enesekindel, et ka kõrgemad kohtuastmed jätavad maakohtu otsuse jõusse.

«Kohtunik kinnitas sama, mis kaitseadvokaadid kogu instungi jooksul: süüdistus ei olnud vettpidav. See tähendab, et vigu tegid oma töös nii kaitsepolitsei kui riigiprokuratuur,» sõnas Reva ning lisas, et need on taas märgid Eestis kehtivast politseiriigist.

«Kohus mõistis meid õigeks. Kes on siis tegelikult süüdi? Me teame seda ja need inimesed teavad ise ka. Nad peaksid vabandama rahva ees ning astuma tagasi. Need on Andrus Ansip, Jüri Pihl, Rein Lang ja Jaak Aaviksoo,» teatas Reva.

Täna Harju maakohtus välja kuulutatud otsusele, mis vabastas süüst kõik neli aprillirahutuste korraldamises süüdistatut, järgnes tormiline aplaus kohtualuste toetajate poolt.

Reva, Linter, Sirõk ja Klenski andsid veel pikalt pärast kohtuotsuse kuulutamist intervjuusid erinevatele telekanalitele ja ajakirjanikele, keda oli hulgaliselt ka Venemaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles