Mali keskosas hukkus kaks ÜRO rahuvalvajat

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO sõiduk pealinn Bamakos.
ÜRO sõiduk pealinn Bamakos. Foto: Luc Gnago / REUTERS/ Scanpix

Mali keskosas sai kaks ÜRO rahuvalvajat surma ja mitu kannatada, kui nende sõiduk miinile sattus, teatas ÜRO missioon Malis (MINUSMA) avalduses.

«Täna hommikul umbes kella kuue paiku sattus üks MINUSMA logistikakonvoi sõiduk Mopti piirkonnas Douentza lähedal miinile,» ütles MINUSMA avalduses, kuid ei täpsustanud hukkunute ega kannatanute rahvust.

Tegu oli viimase nädala jooksul juba teise korraga, mil ÜRO rahuvalvajad surma on saanud. Pühapäeva varahommikul ründasid Al-Qaedaga seotud terroristid ÜRO baasi Põhja-Malis Aguelhokis. Hukkus 10 Tšaadi rahuvalvajat ning viga sai veel 25. 

ÜRO alustas missiooni Malis 2013. aastal. Eesti panustab MINUSMA missiooni kahe staabiohvitseriga ning vaatlus- ja nõustamismeeskonnaga.

Lisaks osaleb Eesti Malis ka Prantsusmaa poolt juhitud mässutõrjeoperatsioonil Barkhane. Hetkel viibib Malis jalaväerühm ESTPLA-28, nende teenistuspaik on Gao baasis, mis asub tänase plahvatuse toimumiskohast Douentzast umbes 400 kilomeetri kaugusel. Pühapäevase rünnaku toimumispaik Aguelhok jääb Gaost 450 kilomeetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles