Süüria idaosas hukkus õhulöökides 42 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Delil Souleiman / AFP / Scanpix

Süüria idaosas sai USA juhitava koalitsiooni õhurünnakutes pühasõdalaste viimasele tugipunktile surma 42 inimest, nende seas 13 tsiviilisikut, teatasid vaatlejad.

SDF alustas koos koalitsiooniga 10. septembril pealetungi terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) viimastele aladele Ida-Süürias Eufrati orus. Alates detsembri keskpaigast on SDF vallutanud pühasõdalaste enklaavi ainsa linna Hajini ning kõik sealsed külad.

SDFi juht ütles eile, et sõjaväeoperatsioonid ISISe vastu Süürias on lõppemas ning ISISe võitlejate nn kalifaadi viimane kants riigi idaosas hõivatakse järgmise kuu aja jooksul.

Eile hilisõhtul tabasid lühimaaraketid Baghouzi küla lähedal põllumaal asuvaid maju, tappes 42 inimest, nende seas 13 tsiviilisikut, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Ohvrite seas on seitse ISISega seotud süürlast, sealjuures kolm sama pere last, samuti kuus iraaklasest tsiviilisikut, lisas vaatluskeskus.

Koalitsioon ei ole õhurünnakuid kommenteerinud, kuid on varem öelnud, et teeb kõik endast oleneva tsiviilohvrite vältimiseks.

«Piirkond on platvorm pühasõdalaste vasturünnakutele,» lausus vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Neljapäeval püüdis ISIS Baghouzi küla SDFilt tagasi vallutada vasturünnakuga, milles hukkus mõlemal poolel kokku 50 võitlejat.

Mõnisada džihadisti kaitseb Iraagi piiri lähedal käputäit külasid, mis on järel 2014. aastal välja kuulutatud ja kõrghetkel Suurbritannia suuruse ala hõlmanud ISISe «kalifaadist».

Alates detsembri lõpust on endistelt ISISe aladelt pagenud 27 000 inimest. Neist pea 1800 olid end üles andnud pühasõdalased, teatas vaatluskeskus. Lisaks niinimetatud Hajini kotile on ISISel Süürias veel kohalolek asustamata aladel - hiigelsuures Badia kõrbes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles