Protestijad ründasid Kameruni saatkonda Pariisis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kameruni president  Paul Biya.
Kameruni president Paul Biya. Foto: POOL New / REUTERS / Scanpix

Umbes 50 Kameruni meeleavaldajat tungis eile Kameruni saatkonda Pariisis, kus vandaalitseti president Paul Biya portreede kallal, teatasid pealtnägijad.

Meeleavaldajad filmisid oma sissetungi tühja saatkonda umbes kell seitse õhtul kohaliku aja järgi ning edastasid seda otse Facebookis. Politsei ajas nad kaks tundi hiljem saatkonnast välja, kus protestijad jätkasid oma meeleavaldust. 

Protestijad hüppasid üle tõkete ja lõid ukse lahti, ütles üks pealtnägija AFP-le. 

Kameruni meeleavaldajad kritiseerisid oma otseülekandes valitsusvägede operatsiooni riigi ingliskeelses regioonis. «Nad peavad kamerunlasi idiootideks,» ütles protestija Daniel Essissima videos. 

«Nad ei saa inimesi niimoodi mutta tampida. Ingliskeelsetes regioonides tapab armee inimesi, Doualas kasutavad nad lahinglaskemoona,» ütles ta. 

Eile lasti Kameruni lõunaosas Douala linnas opositsiooni protestiaktsioonil maha kolm inimest, ütlesid erakonna Kameruni Taassünni Liikumine (MRC) aktivistid. 

Kameruni infoministri René Sadi sõnul lahinglaskemoona protestijate vastu ei kasutatud. 

Pealinnas Yaoundés ning Bafoussami ja Mbouda linnades arreteeriti eilsetel meeleavaldustel 117 inimest avaliku korra rikkumise eest, teatasid Kameruni võimud täna. 

MRC liider Maurice Kamto kuulutab jätkuvalt, et on oktoobrikuiste presidendivalimiste tegelik võitja. Biya võitis valimistel ametlike tulemuste järgi seitsmenda järjestikuse ametiaja. 

Kameruni separatistid taotlevad prantsuskeelse Kameruni kahe ingliskeelse piirkonna iseseisvumist. Vägivald relvastatud separatistide ja julgeolekujõudude vahel eskaleerus eelmisel aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles