Vargus külastajate silme all: kurjategijad viisid Tretjakovi galeriist tuntud maali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tretjakovi galeriisse saabusid politseinikud.
Tretjakovi galeriisse saabusid politseinikud. Foto: Mihhail Džaparidze/TASS/Scanpix

Vargad viisid pühapäeval Moskva Tretjakovi kunstigaleriist otse külastajate silme all minema tuntud taiese, ukraina päritolu kunstniku Arhip Kuindži maali «Ai-Petri. Krimm».

Kurjategijad lihtsalt võtsid maali seinalt ja kadusid koos sellega. Ei valvurid, muuseumi töötajad ega külastajad ei saanud esmalt arugi, mis toimub. Häiret anti alles mitu minutit pärast maali vargust.

Õiguskaitseorganid ei välista, et varastel oli kaasosalisi ning seepärast on kavas kontrollida mitmeid muuseumi töötajaid ja valvureid.

Turvakaamerate salvestistelt on näha, et vargad käisid galeriis ka enne vargust, orienteerusid seal hästi ja tulid just nimelt nimetatud maali järele.

Praegu on Moskva politsei kuulutanud tagaotsitavaks valge Mercedese maasturi, millega vargad ilmselt põgenesid.

Kuindži maalide näitus avati mullu 6. oktoobril ning see peaks olema avatud veebruari keskpaigani. «Ai-Petri. Krimm» toodi näitusele maali alalisest asukohast Peterburi Vene muuseumist. Maali maksumus ulatub erinevate allikate hinnangul 200 000-st kuni ühe miljoni dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles