USA justiitsministri kohusetäitja: Muelleri uurimine on jõudmas lõpule (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriprokurör Robert Mueller.
Eriprokurör Robert Mueller. Foto: LARRY DOWNING / REUTERS / SCANPIX

USA eriprokuröri Robert Muelleri uurimine Donald Trumpi kampaaniameeskonna võimalikust kokkumängust Venemaaga 2016. aasta presidendivalimistel on jõudmas lõpule, ütles justiitsministri kohusetäitja Matthew Whitaker esmaspäeval.

"Muelleri uurimine on jõudmas lõpule," ütles ta ajakirjanikele.

"Mind on uurimisega täielikult kursis hoitud ja ma ootan, et Mueller esitab lõpliku raporti," sõnas Whitaker.

"Loodan, et saame Muellerilt raporti nii kiiresti kui võimalik."

Mueller esitab raporti Whitakerile, kui senat ei jõua enne seda kinnitada Bill Barri uueks justiitsministriks. Whitaker on olnud justiitsministri kohusetäitja sestpeale, kui Jeff Sessions tagandati ametist mullu novembris.

Endise Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktori Muelleri juurdlus sai alguse 2017. aasta mais peatselt pärast seda, kui president Donald Trump oli vallandanud FBI juhi James Comey.

Juurdluse käigus on esitatud süüdistused 34 inimesele, kuid Muelleri meeskond ei ole esitanud otsesüüdistusi Trumpi kampaaniameeskonna ja Venemaa kokkumängu kohta.

Trumpi vastased on oodanud Muelleri raportit pikisilmi lootes, et see toob avalikuks asju, mille alusel saaks presidenti ametist tagandada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles