Küsitlus: üha enam ameeriklasi on Trumpis pettunud (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump läinud reedel teatamas valitsusasutuste tööseisaku lõpust.
USA president Donald Trump läinud reedel teatamas valitsusasutuste tööseisaku lõpust. Foto: Olivier Douliery / Sipa / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi ametiaeg on kestnud kaks aastat ning suurem osa ameeriklastest on kaotanud usalduse tema vastu eri valdkondades majandusest välispoliitikani, ilmnes värske küsitluse tulemustest.

ABC Newsi ja Washington Posti ühisuuring avaldati pärast seda, kui Trumpi tabas tagasilöök katses saada rahastust oma Mehhiko piirimüürile. Trump nõustus reedel lõpetama USA ajaloo pikima riigiametite tööseisaku, ent tal ei õnnestunud saada sellega demokraate nõustuma müüri rahastama.

Küsitlused on pikalt näidanud, et Trumpil on raskusi oma toetuse kasvatamisega enda tuumikvalijate ringist väljaspoole.

Küsitlusi koondava portaali RealClear Politics keskmine näitab, et Trumpi tegemisi kiidab 41,2 protsenti ameeriklastest ja nendega pole rahul 55,5 protsenti ameeriklastest. Portaali FiveThirtyEight keskmise järgi on näitajad vastavalt 39,4 ja 56 protsenti.

ABC Newsi ja Washington Posti uus küsitlus aga keskendub valijate pettumusele.

Majanduse puhul, mille hea käekäik on Trumpi sõnul tema põhisaavutus, usub vaid 49 protsenti ameeriklasi, et ta on teinud head tööd, näitab küsitlus. Kui Trump ametisse vannutati, siis ütles 61 protsenti vastanutest, et nende hinnangul saab Trump selles vallas hästi hakkama.

Töökohtade loomises langes heakskiit Trumpile 51 protsendile algselt 59 protsendilt.

Kasvava riigivõlaga hakkamasaamise vallas arvas vaid 33 protsenti, et ta on teinud head või väga head tööd. Ametissevannutamisel ootas 50 protsenti ameeriklastest, et ta saab riigivõlaga hästi hakkama.

44 protsenti valijatest ootas, et Trump saab hästi hakkama riigi kaootilise ja kalli tervishoiusüsteemi parandamisega, kuid nüüd on näitaja vaid 33 protsenti.

48 protsendi sõnul puudub neil igasugune usk, et Trump saab tulevikus millegagi hästi hakkama. Vastanutest 37 protsenti olid samal arvamusel Trumpi peavastase, kongressi esindajatekoja demokraadist spiikri Nancy Pelosi puhul.

Üleriigiline küsitlus viidi läbi 21.–24. jaanuarini ja selles osales 1001 täiskasvanut.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles