Hei, Google, mis lugu mängib?

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: iStock

Head muusikat võid kogemata kuulda kõige ootamatutes olukordades tänaval, kaubanduskeskuses, naabri aknast-hoovist või koguni televiisorist. Kui on tegu juba tuttava artistiga, siis pole probleemi, kuid uus ja tundmatu lugu võib meid muuta kärsitult uudishimulikuks – kuidas teada saada esitaja ja loo nime, et seda siis juba ise Spotifyst või Apple Musicust otsida, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Muidugi võib ju proovida uurida heliallika omanikult, kuid alati pole see võimalik. Mõistagi tuleb meile sellises kriitilises olukorras taas appi Google. Täpsemalt siis tema Google Assistanti teenuse värske lisa Google Assistant Sound Search.

Loo esitaja leidmiseks on sul vaja Android-telefoni (sorry, Apple’i kasutajad) ning lugu, mida identifitseerida. Edasi on kõik vägagi lihtne. Kui Google Assistant on aktiveeritud, siis tuleb lihtsalt küsida “Ok, Google, what’s this song?” või “Hey, Google, what song is playing?” ning suunata telefoni mikrofon heliallika suunas.

Loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles