Venezuela seifides ootab minema toimetamist 20 tonni kulda (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolas Maduro kullakangiga.
Venezuela president Nicolas Maduro kullakangiga. Foto: Handout . / REUTERS/Scanpix

Venezuela plaanib ühe kõrge riigiametniku sõnul riigi seifidesse ladustatud kullahunniku müüa Araabia Ühendemiraatidele, et pinnal püsida.

Vene lennuk mis ühe Venezuela parlamendiliikme sõnul oli Caracases, et kuld riigist välja lennutada, lahkus lastita. Nüüd aga maandus Araabia Ühendemiraatidest (AÜE) Dubaist uus kaubalennuk ja põhjustas taaskord spekulatsioonide laine, et kuld plaanitakse hoopis sinna toimetada.

Venezuela president Nicolas Maduro võitleb hetkel tema tagasiastumist sooviva rahvusvahelise üldsusega. Kullakangide saatus põhjustab seetõttu muret nii Venezuelas kui ka mujal. Hinnanguliselt on kullalasti väärtus 850 miljonit dollarit. Tegu on erakordselt suure summaga riigi jaoks, mis on Maduro võimu all langenud äärmisesse vaesusesse.

USA Florida osariigi senaator Marco Rubio postitas eile Twitterisse väljakutsuva säutsu, milles süüdistas AÜE finantsettevõtet Noor Capital Venezuela kullatehingute vahendamises.

Rubio hoiatas, et nii ettevõtet kui ka lasti vedavad lennufirmat võivad ees oodata USA rahandusministeeriumi poolsed sanktsioonid.

Asjaga tuttava Venezuela keskpanga töötaja sõnul polnud eileõhtuse seisuga kullakangid veel riigist lahkunud. Nad on ametniku sõnul aga minematoimetamiseks kaalutud ja eraldatud. Ta ei osanud öelda, mis võib olla lasti sihtpunkt.

Veebilehekülje Flightradar24 andmeil on Dubasit saabunud lennuk siiani Caracases.

Läinud nädalal keeldus Inglismaa Keskpank Maduro ametnikele väljastama 1,2 miljardit dollarit väärt kulda. «Inglased varastasid kulla,» teatas riigimeedias Maduro parem käsi Diosdadi Cabello.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles