Strasbourgi jõuluturu rünnak: kolme meest süüdistatakse Chekattile relva hankimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cherif Chekatt.
Cherif Chekatt. Foto: Ropi / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Prantsusmaal esitati kolmele mehele süüdistus Strasbourgis jõuluturul viis inimest tapnud Cherif Chekattit relvaga varustamises, vahendab Guardian.

11. detsembril Strasbourgis jõuluturul viibinuid rünnanud Chekatt tappis viis ja haavas 11 inimest. Teda relvaga varustamises kahtlustatavad kolm meest vanuses 32, 34 ja 78 aastat kuuluvad ühte perekonda. Nad viibivad Pariisis vahi all. Neid süüdistatakse terroristlike kavatsustega kurjategija aitamises ja talle relva edastamises.

Kolm meest vahistati teisipäeval Ida-Prantsusmaal. Väidetavalt andsid nad Chekattile üle kaheksa millimeetrise püstoli, mida ta rünnaku käigus kasutas. Arreteeriti veel kaks sama pere liiget, kuid nad vabastati hiljem süüdistuseta. 17. detsembril arreteeriti üks Chekatti sugulane, kellele esitati kolme mehega sarnane süüdistus.

29-aastane Chekatt oli politsei erijälgimise all, sest teda kahtlustati islamiäärmusluses. Ta pääses pärast rünnakut põgenema ja teda otsiti kaks päeva taga. Politsei lasi ta Saksa piiri lähedal asuvas linnas maha.

Terroritõrjepolitsei arvab, et relv jõudis Chekattini mõned päevad enne rünnakut.

Justiitsallikate sõnul vandus Chekatt enne rünnaku korraldamist truudust ISISele videos, mis avastati ühelt USB pulgalt. Prantsuse siseminister aga lükkas võimaluse, et ISIS rünnaku eest vastutab, tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles