Laine Randjärv lahkub riigikogust, et kandideerida Viimsi vallavanemaks (23)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv.
Laine Randjärv. Foto: Erik Prozes

Riigikogu juhatus otsustas, et seoses riigikogu liikme Laine Randjärve tagasiastumisega lõpevad tema volitused 5. veebruaril. Hüvitisena makstakse Randjärvele ligi 10 500 eurot.

Randjärv märgib oma avalduses, et soovib lahkuda riigikogu liikme kohalt omal algatusel. Tagasiastumise põhjuseks on kandideerimine Viimsi vallavanema kohale.

Randjärve asendusliikmeteks on vastavalt valimisnimekirja järjekorrale Signe Kivi, Paul-Eerik Rummo ja Ivi Eenmaa, kes peavad kinnitama oma soovi asuda riigikogu liikme kohale.

Kasulik diil

Postimees on varem kirjutanud, et kui reformierakondlasest riigikogu liikmel Laine Randjärvel õnnestub veel enne valimisi riigikogust lahkuda ja asuda parteikaaslase Siim Kallase asemel Viimsi vallavanemaks, avaneb tal võimalus välja võtta hüvitis kolme kuu palga ulatuses ehk ligemale 10 500 eurot.

Riigikogu kommunikatsioonijuht Epp-Mare Kukemelk kinnitas, et kui Randjärv esitab riigikogu liikme kohalt tagasiastumise avalduse, saab ta kolme kuu ametipalga ulatuses hüvitist.

Riigikogu liige saab tagasiastumise hüvitist juhul, kui ta on parlamenti kuulunud vähemalt ühe aasta. Randjärv on elupõline poliitik, endine kultuuriminister ja kahe riigikogu koosseisu liige.

12. veebruaril koguneb Viimsi vallakogu, kes Randjärve tõenäoliselt ametisse nimetab: ettepaneku Randjärv sellele kohale asetada on teinud nimelt senine Viimsi vallavanem Siim Kallas, Reformierakonna rajajaid ja Eesti prominentsemaid poliitikuid läbi aegade, kes on teatanud, et lahkub vallavanema ametist ja pühendub tööle riigikogus.

Loe veel siit: Laine Randjärv võib riigikogulase hüvitise kätte saada

Laine Randjärve asemel läheb kuuks ajaks parlamenti Ivi Eenmaa, kes põhjendas kuu enne valimisi asendusliikmena parlamenti minekut, öeldes BNSile, et «riigikogu tühja kohta ei salli.» Ta lisas, et riigikokku minek ei sunni teda loobuma kohast Tallinna linnavolikogus.

Eenmaa on järjekorras kolmas Randjärve asendusliige. Esimene asendusliige Signe Kivi ütles BNSile, et loobub asendusliikmena parlamenti minekust, sest kandideerib märtsivalimistel ja jätkab praegu tööd Tartu Kunstimuuseumi direktorina. Ka teine asendusliige Paul-Eerik Rummo ütles BNSile, et loobub kuuks ajaks parlamenti minekust.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles