Enesetapuründaja tappis Iraanis 27 sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enesetapurünnakus Iraani revolutsioonikaardi bussile hukkus ligi 30 sõdurit.
Enesetapurünnakus Iraani revolutsioonikaardi bussile hukkus ligi 30 sõdurit. Foto: Abedin Taherkenareh / EPA / Scanpix

Iraani kaguosas sai eile enesetapurünnakus revolutsioonikaardi bussile surma 27 ja viga veel 13 kaardiväe sõdurit, teatas revolutsioonikaart.

«Selles terrorirünnakus hukkus 27 islami vaprat sõdurit ja sai viga veel 13,» teatas revolutsioonikaart avalduses ning süüdistas ründajate toetamises maailmavallutajate ja sionistide luureameteid.

Enesetapurünnak toimus Khashi-Zahedani maanteel rahutus Sistan-Belutšistani provintsis, mis külgneb Pakistaniga, ütles uudisteagentuur IRNA. Piirkonnas elab suur, peamiselt sunniidi moslemitest belutšide kogukond.

Revolutsioonikaardi sõnul olid võitlejad naasmas piirilt ning bussi kõrval õhiti lõhkeainelastis auto.

Monitooringufirma SITE teatel võttis rünnaku eest vastutuse islamiäärmuslik rühmitus Jaish al-Adl (Õigluse Armee). Rühmitus moodustati 2012. aastal ning seda peetakse viimase aastakümne jooksul Iraani vastu sõdinud äärmusrühmituse Jundallah (Jumala Sõduri) mantlipärijaks.

Jaish al-Adl teatas vastutuse võtmisest lühikeses pärsiakeelses sõnumis 13. veebruari, ütles SITE.

Rünnak toimus ajal, mil Iraan tähistab 40 aasta möödumist ajatolla Ruhollah Khomeini naasmisest Teherani pärast 14 aastat eksiilis ning läänemeelse šahhi kukutamisest. Khomeini naasmisega algas Iraani islamirevolutsioon, mille käigus loodi Iraani Islamivabariik.

Samuti algas eile Poolas Lähis-Ida konverents, millega Ühendriigid loodavad suurendada survet Teheranile.

Mullu juulis sai 10 revolutsioonikaardi võitlejat surma, kui mässulised ründasid nende baasi Iraagi piiri lähistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles