Mayd tabas parlamendis järjekordne Brexiti tagasilöök (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May.
Suurbritannia peaminister Theresa May. Foto: CLODAGH KILCOYNE / REUTERS / Scanpix

Briti konservatiivist peaministrit Theresa Mayd tabas neljapäeval järjekordne piinlik Brexiti tagasilöök omaenda erakonna euroskeptiliste parlamendiliikmete käe läbi.

Vaid mõni nädal enne kavandatavat lahkumist Euroopa Liidust lükkas parlament suuresti sümboolsel hääletusel tulemusega 303-258 tagasi valitsuse ettepaneku, mis kiitnuks heaks selle järgnevad sammud uue lahkumisleppe tagamiseks ELiga. 

Peaminister ise hääletuse juures ei viibinud. 

Opositsioonis oleva Tööpartei juht Jeremy Corbyn ütles rahvusringhäälingule BBC, et peab May puudumist hääletuselt üllatavaks.

Konservatiivide euroskeptikud jätsid hääletamata, sest nende hinnangul soovis valitsus välistada sellega leppeta lahkumise võimaluse ja õõnestab brittide kauplemispositsioone.

May on leppeta Brexiti juba varem välistanud ning püüab saavutada Euroopa Liidult järeleandmisi kokkuleppes, mille parlament jaanuaris maha hääletas.

Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk ütles kolmapäeval, et EL ootab ikka veel Londonilt Brexiti patiseisu murdmiseks konkreetseid ja realistlikke ettepanekuid.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles