Sanders kogus poole ööpäevaga hiiglasliku summa annetusi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Sanders pressikonverentsil.
Bernie Sanders pressikonverentsil. Foto: Yuri Gripas / Reuters / Scanpix

Demokraatide ridadest presidendiks pürgiv Bernie Sanders kogus esimese 12 tunniga neli miljonit USA dollarit kampaaniaannetusi, mis on 2020. aasta presidendikampaanias seni suurim esimesel päeval kogutud rahasumma.

150 000 annetajat 50 osariigist toetasid Sandersi kampaaniat esimese 12 tunni jooksul kokku nelja miljoni dollariga.

Seda on üle kahe korra rohkem, kui õnnestus saada demokraatide üheks tugevaimaks kandidaadiks peetaval Kamala Harrysel, kelle esimese ööpäeva saak oli 1,5 miljonit dollarit. Harryse kogutud summa oli seni 2020. aasta kampaanias suurim.

77-aastane Vermonti osariigi senaator teatas eile, et kandideerib 2020. aasta valimistel Ühendriikide presidendiks. Sandersi videopöördumist on praeguseks vaadatud kuus miljonit korda.

Lisaks kogus Sanders 330 000 toetusavaldust, mis on kolmandik tema eesmärgist – saada kokku miljon toetajat seninägematu rohujuuretasandi liikumise organiseerimiseks.

Keskmine Sandersile annetatud summa oli 27 dollarit, mis langeb kokku tema 2016. aasta presidendikampaania ajal välja pakutud rohujuuretasandi liikumise sümboliks saanud summaga.

«Koos alustasime 2016. aasta kampaaniaga poliitilist revolutsiooni,» sõnas Sanders eilses pöördumises. «Nüüd on aeg see revolutsioon lõpule viia ja täita nägemus, millest unistasime.»

Ligi 30 aastat poliitilise spektri äärealal tegutsenud demokraatlik sotsialist Sanders usub, et suudab ühendada eriilmelise valijaskonna ja võita Vabariikliku Partei kandidaati Donald Trumpi, keda Sanders nimetas eile kõige ohtlikumaks presidendiks kaasaegse Ameerika ajaloos.

Sandersi 2016. aastal populariseeritud ideed kõigile kättesaadavast tervishoiust, 15 dollari suurusest alampalgast ja tasuta kolledžitest on leidnud nendel valimistel tee paljude peavoolu demokraatide programmi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles