Keila ärimehe kakaokontsern lõpetas pankrotis

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakao.
Kakao. Foto: Elina Manninen/ Panther Media/ Scanpix

Äripäeva Rikaste TOPi kuuluva ettevõtja Arkadi Gorlatši kakaoubade vahendamise ja jahvatamisega tegelev ettevõte Nord Cocoa läks pankrotti.  

Pankroti kuulutas välja Harju maakohus. Pankrotihalduriks määrati Oliver Ennok. Esimene võlausaldajate koosolek toimub märtsi lõpus. 

Mis siis juhtus? Pankrotiavalduse esitas kakaofirma vastu tänavu jaanuaris Läti faktooringufirma ERST Finance, mis nõudis Nord Cocoalt 200 000 eurot. Avalduse läbivaatamisel tunnistas ettevõtte maksejõuetust ka Gorlatš ise, kirjutas Äripäev toona.

Kokku küündivad Gorlatši firmade kohustused partneritele üle 20 miljoni euro. Maksuameti ees on neil 45 000 eurone maksuvõlg. Gorlatš on varem Äripäevale öelnud, et nad olid endise Nõukogude Liidu regiooni kakaoturul arvestatavad tegijad, kuid neile said saatuslikuks pankadest investeeringuteks võetud lühiajalised laenud.

Nord Cocoa OÜ tegeles kakao, šokolaadi ja suhkrukondiitritoodete tootmise ja mitmesuguste muude kaupade vahendamisega. Firma käive oli 2015. aastal Eesti mõistes suur, enam kui 65 miljonit eurot. Kasumit teeniti veidi üle poole miljoni. 

Lisaks hiigelvõlgadele on Keilas endise TERKO territooriumil tegutsevatel Gorlatši ja tema äripartneri Arkadiy Aleksandrovi ettevõtetel kaelas kriminaalasi, mistõttu otsiti läinud aasta novembris ettevõtete ruumid läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles