PM Seefeldis. Dopingutohtri käsilane väisas jaanuaris ka Otepää MK-etappi (1)

Andres Vaher, Seefeld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: FRANCK FIFE / AFP

​Postimehe andmetel külastas jaanuaris murdmaasuusatamise Otepää MK-etappi üks Karel Tammjärve ja Andreas Veerpaluga koostööd teinud Saksa tohtri Mark Schmidti käsilastest.

«Esimest korda võtsime verd välja 2016. aasta suve lõpus. Lahti MMil panime selle sisse tagasi. Erilist edu ei tulnud, sest olin haige,» selgitas Tammjärv tänasel pressikonverentsil veredopinguga manipuleerimist. «Järgmistel hooaegadel sai suve jooksul juba rohkem verekotte võetud, samuti aina enamatel võistlustel hommikul enne võistlust mu enda veri sisse ja pärast välja lastud. Antidopingule ei jäänud sellest mingeid märke.»

Usaldusväärse allika kinnitusel oli üks neist võistlustest, mida Schmidti grupeeringu liige viimasel ajal külastas, tänavu jaanuari keskel peetud Otepää MK-etapp. Teatavasti tegi Tammjärv koduõuel selle talve parimad sõidud, saades sprindivõistluses 16. ja 15 km eraldistardis klassikasõidus 18. koha.

Otepääl ei käinud jõugu juht Schmidt, vaid üks tema alluvatest – mees, kellest Saksamaa meedia on kirjutanud Sven M-i nime all. Ametlikus igapäevaelus töötas ta Erfurti kiirabis parameedikuna, kuid nüüdse ulatusliku politseioperatsiooni käigus oli üks neljast kinni peetud Schmidti grupeeringu liikmest.

Kõik neli viibivad siiani vahi all – Mark Schmidt Münchenis, Sven M samuti Saksamaal Suhlis ning Schmidti isa ja teadmata nimega meditsiiniõde Innbruckis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles