Kolmikliidu eelistamisest sai «kõik on laual» (15)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile oli Kaja Kallas võimalikest valitsuspartneritest rääkides juba märksa ettevaatlikum kui valimisteööl.
Eile oli Kaja Kallas võimalikest valitsuspartneritest rääkides juba märksa ettevaatlikum kui valimisteööl. Foto: Mihkel Maripuu

Oravad kaardistavad, siis konsulteerivad ja viimaks räägivad läbi.

Kui valimisõhtul jõudis Kaja Kallas öelda, et tema eelistus oleks kolmikliit sotside ja Isamaaga, siis eile päeval ta enam eelistusi ei esitanud, vaid kinnitas, et esialgu on plaanis kõnelda nii sotside, Isamaa kui ka Keskerakonnaga.

Veel enam, Reformierakond tahab teha lausa kolme ringi arutelusid. Esiteks loodeti eile kohtuda vaikselt ja ilma kärata kõigi kolme erakonnaga, et vaadata, kui palju leidub ühisosa. Meedia sai kohtumiste toimumisele siiski jälile.

Kõik kolm kohtumist ka toimusid ja nüüd võtab Reformierakond pisukese mõtlemisaja, misjärel tehakse otsus, kellega minna konsultatsioonidele. Alles seejärel tuleb kolmas ring ehk ametlikud koalitsiooniläbirääkimised. Topeltmängu, kus korraga pooleli arutelud mitme võimaliku osalisega, Kallas enda kinnitusel mängida ei taha.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles