Noortevolikogu jagab eakaaslastele ideede teostamiseks mitu tuhat eurot 

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu tuleb "VANT48" avatud noortekeskuse asemel gümnaasiumis. Ursula Ilvese sõnul on ettevõtmine nimetatud küll mulluse toimumiskoha järgi, kuid asukoha muutmine nimemuudatust ei too.
Tänavu tuleb "VANT48" avatud noortekeskuse asemel gümnaasiumis. Ursula Ilvese sõnul on ettevõtmine nimetatud küll mulluse toimumiskoha järgi, kuid asukoha muutmine nimemuudatust ei too. Foto: Erakogu

Noorteüritus "VANT48" tuleb teist korda, et noored saaksid oma häid mõtteid ellu viia.

Viljandi noortevolikogu spiiker Urusla Ilves rääkis, et eelmisel aastal muutis noortevolikogu oma projektifondi vormi ning korraldas kevadel "VANT48". Möödunud aastal toetatud projektide hulka kuulus üritusi, millest said osa paljud eri vanuses viljandlased ja mitte ainult noored. Headeks näideteks tõi Ilves "Kunstikompoti" ja gümnasistide nädala.

"Eks "VANT48" oli kindlasti üks põhjustest, miks Viljandi noortevolikogu Eesti aasta osaluskogu tunnustuse sai," nentis ta ja lisas, et ei ole kuulnud ühestki teisest Eesti noortevolikogust, kes sellisel moel oma piirkonna noori toetaks.

"VANT48" on ettevõtmine, millele noored tulevad oma ideedega, mida nad soovivad ellu viia. 48 tunni möödudes saavad osalejad esitleda juba valmis projekte. Kolme päeva jooksul läbivad meeskonnad projektideni jõudmiseks õpetliku programmi ning neile on toeks mentorid. Parimad projektid saavad noortevolikogult raha.

Eelmise aasta kevadel Viljandi avatud noortekeskuses astetleidnud ja selle järgi nime saanud kohtumine on tänavu aga teises kohas. "Otsustasime seekord ürituse viia hoopis Viljandi gümnaasiumisse," lausus Ilves ja põhjendas, et gümnaasiumiga on olnud eelmistel kordadel hea koostöö ning seal on sobivad ruumid. Nime siiski muutma ei hakata, sest "VANT48" on juba tuntud.

Kui möödunud aastal jagati noortevolikogu 10 000 euro suurusest projektifondist "VANT48-l" umbes 7000 eurot ja 3000 läks väiksematele projektidele, siis tänavu võib jagamisele minna kogu projektifond. "Muutsime süsteemi, sest arvame, et ka väiksematele projektidele tuleb sündmusel osalemine kasuks, ja lisaks on VANT48 saanud meie projektifondi olulisimaks osaks," selgitas spiiker. "Summad on suured, seega pingutada tasub."

Kui mõni noorterühm on oma ideega jõudnud arendusfaasist kaugemale, ei pea kartma, et ettevõtmine pole enam neile. Enne VANT48 toimuval ideekorjel saab ära märkida, kui kaugele on meeskond oma ideega jõudnud, ning selle järgi kujundatakse programm.

"VANT48" on 29.–31. märtsini Viljandi gümnaasiumis ning ideekorje ja registreerimine kestavad 22. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles