Teeme ära, minu arm! Maitalgud ootavad kultuuriväärtuslikke paiku korrastama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavune üle-eestiline „Teeme ära“ talgupäev toimub 4. mail. Eesti laulu ja tantsu juubeliaasta puhul kutsuvad korraldajad inimesi üles korrastama laulu- ja tantsupeo tuleteekonnale jäävaid kultuuriväärtuslikke paiku. 

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüüri sõnul saavad talgupäeva raames kõik eesti inimesed aidata kaasa oma elukeskkonna hoidmisele. „Soovides väärtustada ühist kultuuripärandit, võiksime suviseks juubelilaulu- ja tantsupeoks valmistudes käised üles käärida ning oma kodukandi kultuuriväärtuslikud paigad koos korda teha,“ ütles Tüür.

Eesti laulu ja tantsu juubeliaasta projektijuhi Sten Weidebaumi sõnul soovitakse talgutega tuua tähelepanu kõigile kohalikele kultuuriväärtuslikele paikadele, mis on seotud laulu- ja tantsupeoga või on inimestele kodukandis olulised. „See on hea võimalus valmistuda juubelipeoks ning taasavastada oma kodukandiga seotud kultuurilugu ja suurkujusid,“ rääkis Weidebaum.

Talgutele on oodatud end kirja panema kõik inimesed üle Eesti. Infot talgupäeva kohta leiab aadressil www.teemeara.ee.

Juubelilaulupeo tuli läbib kõiki maakondasid

Juubelilaulupeo tuli süüdatakse Tartus, Eesti Rahva Muuseumi juures 1. juuni keskpäeval. Edasi liigub tuli Saaremaale, kust see omakorda kõiki maakondasid läbides 4. juulil Tallinnasse laulukaare alla jõuab. Kokku kestab tuleteekond 33 päeva.

„Kõigil päevadel külastatakse tulega märkamist ja märkimist väärivaid kultuuriloolisi paiku. Iga maakond korraldab tule vastuvõtmiseks ka piduliku sündmuse, et võimalikult paljudel inimestel oleks võimalik tulega kohtuda,“ rääkis Weidebaum.

Tule teekonda saavad Eesti inimesed jälgida nii telefonist kui arvutist selleks spetsiaalselt loodud äpist. Vaata lähemalt videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles