Madal reiting teeb Ratase murelikuks (18)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna märgatavalt kukkunud reiting teeb erakonna esimehe peaminister Jüri Ratase murelikuks. Võrreldes valimispäevaga on Keskerakonna toetus kukkunud 23 protsendilt 17 protsendile. 

«Loomulikult teeb Keskerakonna toetuse langus viimastes küsitlustes mind murelikuks. Ja loomulikult pingutan selle nimel, et erakonna seniste toetajate usaldus tagasi võita ning meie kandepinda ühiskonnas veelgi laiendada,» kommenteeris peaminister Jüri Ratas. 

Ratase sõnul on ta viimasel ajal saanud mitmeid sõnumeid nii koalitsiooni toetajatelt kui ka vastastelt. «Paraku ei ole poliitikas kunagi võimalik moodustada sellist valitsust, mis omaks kõigi toetust, sest alati jäävad mõned erakonnad ja maailmavaated ka opositsiooni. See on demokraatliku riigikorralduse loomulik osa.»

«Ma pean väga oluliseks meie inimesi lahutavate lõhede tasandamist ning seni ükskõik millisel põhjusel kõrvale jäetud inimeste kaasamist. Selleks peame me mõistma, et suurtele muredele ei ole lihtsaid lahendusi. Eristavate joonte asemel peame keskenduma rohkem sellele, mis meid kõiki ühendab,» märkis Ratas. 

Keskerakond kukkus reitingutabelis kolmandaks

Postimehe ja BNSi tellitud Kantar Emori viimasest uuringust selgus, et Reformierakonda toetab 32 protsenti valijatest: valimistel oli see näitaja 29 ja märtsi keskel 30. Keskerakond on aga pidevas kukkumises – kui valimistel said nad 23 protsendi toetuse, siis märtsi keskel oli see number kukkunud 19 peale ja nüüd 17 protsendile. Sealjuures on Keskerakonnast möödunud Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), kelle toetus on kõigil kolmel mõõteajal püsinud 18 protsendi peal.

Loe pikemalt SIIT

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles