Selgusid Eesti muusikaettevõtluse auhindade võitjad

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Tulevi albumi «●●» kujundasid Taavi Tulev, Kristi Kongi ja Katrina Tulev.
Taavi Tulevi albumi «●●» kujundasid Taavi Tulev, Kristi Kongi ja Katrina Tulev. Foto: Albumikujundus

Eile kuulutati välja Eesti Muusikaettevõtluse Auhindade (EMEA) 2019 võitjad, auhindu annab välja Eesti Fonogrammitootjate Ühing. EMEA on ellu kutsutud selleks, et tunnustada neid Eesti muusikavaldkonnas tegutsevaid isikuid, kes ei pruugi olla laval, kuid teevad kõik selleks, et muusikasõpradel oleks, mida ja kus kuulata, vaadata ja osta.

Kaks auhinda pälvis Toomas Olljum, kes kuulutati aasta mänedžeriks ja aasta muusikaettevõtjaks. Lisaks sai Olljumi asutatud muusikaettevõte Made in Baltics koos Sonyga aasta muusikatootja tiitli.

Eesti Fonogrammitootjate Ühingu teise vooru žüriiliikme Tambet Mumma sõnul eelnevad žürii otsustele alati argumenteeritud ja tulised mõttevahetused.

«Ei ole kerge hinnata erinevatel skeenedel tegutsejaid; või siis kumba eelistada: kas esimese eduka rahvusvahelise sammu astunud tegijat või silmapaistvat ettevõtjat koduturul? Seega, valik on alati subjektiivne, kuid võin kinnitada, et kõik auhindade saajad on teinud oma tööd suure pühendumisega ning on need auga välja teeninud,» kommenteeris Mumma.

EMEA galat juhtis teist korda Mihkel Raud ning sellel astusid üles Stefan, Anna Kaneelina ja oma debüütsinglit esitlenud Majorlilkween, kelle artistinime taga on modell Alexandra Elizabeth Ljadov.

Eesti Muusikaettevõtluse Auhindade 2019 võitjad
Valguskunstnik Ringo Muhhin
Heli- ja/või valgustehnika rendifirma RGB Baltic
Helikunstnik Kaur Kenk
Kontserdimaja Saku Suurhall
Muusikasündmus Arvo Pärdi keskuse avapidu
Raadiojaam Sky Plus
Meediakanal (v.a raadio) Sky.ee
Muusikaajakirjanik Bert Järvet
Muusikamüüja Lasering
Albumikujundus Taavi Tulevi «●●», kujunduse autorid Taavi Tulev, Kristi Kongi, Katrina Tulev
Miksija/salvestaja Kaarel Tamra
Muusikaprodutsent Bert Prikenfeld
Manager Toomas Olljum
Muusikatootja Made In Baltics/Sony Music
Muusikasõbralikem ettevõte Sportland
Muusikaettevõtja Toomas Olljum

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles