Ott Vatter: e-residentsus aitab rahapesu hoopis tõkestada (1)

Ott Vatter
, e-residentsuse tegevjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Vatter.
Ott Vatter. Foto: Erakogu

Ei saa täielikult välistada, et e-resident mõne kuriteo sooritab, kuid avaldust täites annavad inimesed vabatahtlikult Eesti riigile oma sõrmejäljed, teades, et nende tausta kontrollib mitmel moel politsei- ja piirivalveamet, kirjutab e-residentsuse tegevjuht Ott Vatter.

Kui Postimees palus mul e-residentsuse programmi uue juhina kirjutada oma esimene arvamuslugu just rahapesust, olin pakkumise üle üllatunud. E-residentsuse programmil pole tõesti pistmist nende rahapesujuhtumitega, mille meediakajastused on viimasel ajal Eestis inimesi öösiti üleval hoidnud. Vastupidi – usun, et saabub aeg, mil e-residentsusega sarnased lahendused aitavad vähendada rahapesu võimalusi nii Eestis kui kogu maailmas.

Mõelgem kasvõi sellele, et e-residentsuse avaldust täites annavad inimesed vabatahtlikult Eesti riigile oma sõrmejäljed, teades, et nende tausta kontrollib mitmel moel politsei- ja piirivalveamet. Mitte ükski e-resident ei saa Eestis avada pangakontot lihtsamalt kui teised mitte-residendid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles