Punane Rist on valmis järgmisel kuul Venezuelas abi jagama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane rist. Illustratiivne foto.
Punane rist. Illustratiivne foto. Foto: Guillaume Souvant/AFP/Scanpix

Rahvusvaheline Punane Rist teatas reedel, et hakkab kriisi langenud Venezuelas hiljemalt kahe nädala pärast erapooletult humanitaarabi jagama.

Organisatsioon lisas, et ei luba mingit poliitilist sekkumist sellesse operatsiooni. 

«Meie hinnangul oleme umbes 15 päeva pärast valmis abistama,» ütles Punase Risti ja Punase Poolkuu Rahvusvahelise Föderatsiooni juht Francesco Rocca.

Rocca ütles Caracases ajakirjanikele, et organisatsioon hakkab jagama abi, mida president Nicolás Maduro on seni keeldunud riiki lubamast ja mis on alates veebruari keskpaigast ladustatud Colombia ja Brasiilia piirile.

Punane Rist tegutseb vastavalt oma erapooletuse, neutraliteedi ja sõltumatuse põhimõtele, lisas ta. 

«Me loodame esmalt abistada 650 000 inimest,» lausus ta pressikonverentsil Venezuela pealinnas. 

Maduro oli varem andnud korralduse piirid sulgeda, et takistada USA toetatud opositsiooniliidril Juan Guaidól 23. veebruaril toimetada riiki toitu ja ravimeid, millest Venezuelas suur nappus on. 

Sellele järgnenud rahutustes sai piiril surma vähemalt seitse ja vigastada kümneid inimesi. Venezuela sotsialistliku liidri sõnul oli tegemist ettekäändega USA sõjaliseks sekkumiseks. 

«See asi oli väga politiseeritud,» märkis Rocca. «Kui see abi vastab meie reeglitele ja protokollidele, siis loomulikult soovime me seda jagada.» 

Umbes 24 protsenti Venezuela elanikkonnast ehk seitse miljonit inimest vajavad hädasti humanitaarabi, ilmneb ÜRO raportist, mille kohaselt on riigis üha enam maad võtmas alatoitumus ja haigused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles