La Manche'i ületavate migrantide arv on järsult langenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / AFP

Prantsusmaalt paatidega üle La Manche'i väina Suurbritanniasse jõuda üritavate migrantide arv on eelmise aasta lõpu seisuga võrreldes järsult langenud, ütlesid Põhja-Prantsusmaa võimud neljapäeva hilisõhtul.

Tänavu jaanuarist märtsi lõpuni õnnestus Inglismaale jõuda 23 paadil 200 inimesega. Oktoobrist detsembrini läks see korda 39 alusel ja 286 inimesel, ütles Pas-de-Calais' departemangu julgeolekuülem Fabien Sudry ajakirjanikele.

Tema sõnul on illegaalsete väinaületajate arvu kahanemise taga tõhusam patrull Prantsusmaa rannikul, kust peamiselt Afganistani, Iraani, Iraagi ja Aafrika põgenikud on püüdnud üle mere Inglismaale pääseda.

Ligi 80 kilomeetri pikkust rannaala jälgitakse kopterite, droonide, öövaatlusseadmete ja krossimootorratastega, millega saab liivaluidete vahel sõita. Politsei teeb päevas 8-15 jalgsipatrulli. 

Möödunud aastal üritas üle La Manche'i jõuda 500 inimest, 2017. aastal seevastu tehti vaid 13 teadaolevat katset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles