John Moore’i «Nuttev tüdruk piiril» pälvis lisaks parima pressifoto tiitlile ka esikoha sündmusfotode kategoorias. Pildil on näha Hondurasest pärit väikest Yanela Sanchezt nutmas, samal ajal kui Ühendriikide piirivalveametnikud teda ja tema ema Sandra Sanchezt Texase osariigis McAllenis vahistavad. Pärast selle foto avaldamist kinnitas Ühendriikide tolli- ja piirivalveamet, et Yanela ja tema ema ei olnud nende tuhandete perede seas, keda Ühendriikide ametnikud piiril eraldasid. Sellest hoolimata pidi president Trump laialdase hukkamõistu tõttu eelmise aasta 20. juunil vastuolulise poliitika lõpetama. 
John Moore’i «Nuttev tüdruk piiril» pälvis lisaks parima pressifoto tiitlile ka esikoha sündmusfotode kategoorias. Pildil on näha Hondurasest pärit väikest Yanela Sanchezt nutmas, samal ajal kui Ühendriikide piirivalveametnikud teda ja tema ema Sandra Sanchezt Texase osariigis McAllenis vahistavad. Pärast selle foto avaldamist kinnitas Ühendriikide tolli- ja piirivalveamet, et Yanela ja tema ema ei olnud nende tuhandete perede seas, keda Ühendriikide ametnikud piiril eraldasid. Sellest hoolimata pidi president Trump laialdase hukkamõistu tõttu eelmise aasta 20. juunil vastuolulise poliitika lõpetama. Foto: John Moore/Getty Images

Maailma Pressifoto Sihtasutus kuulutas eile õhtul Amsterdamis auhinnatseremoonial välja 62. maailma pressifoto (World Press Photo) konkursi võitja, andes auväärse tiitli fotograaf John Moore’i tööle «Nuttev tüdruk piiril».

Moore’i «Nuttev tüdruk piiril» on lihtne ja rabav kokkuvõte, kuidas Kesk-Ameerikas lokkava jõuguvägivalla eest põgenevad migrandid on jäänud Ühendriikide poliitilise siseheitluse hammasrataste vahele.

Kommentaarid
Copy