Soome kahtlustab ohvitseri relvaosade ja laskemoona suures varguses (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome sõdur valmistumas eelmisel aastal õppuseks.
Soome sõdur valmistumas eelmisel aastal õppuseks. Foto: Ilari Valimaki / HANDOUT / EPA / Scanpix

Soome kahtlustab, et riigi kaitseväe ohvitser varastas kaitseväest pea 16 aasta jooksul arvukalt relvaosi, laskemoona ja lõhkeainet.

Mehe vastu esitatud süüdistusi käsitleti reedel Kesk-Soome alamastme kohtus. Süüdistus hõlmab 2002. aasta jaanuari ja 2017. aasta juuli vahele jäävat aega, mil mees töötas esmalt Jämsä garnisonis ning seejärel Jyväskyläs Tilkkakoski sõjalennukoolis.

Prokuratuuri andmeil varastas kahtlusalune aastate jooksul rohkem kui 29 000 eri kaliibriga padrunit, üle 7000 kuuli, mitu automaaditoru, kümneid granaadiheitjatorusid ning mitu kilo väljaõppeks mõeldud lõhkeainemassi.

Lisaks olevat mees hankinud relvaosi välismaalt ning valmistanud neist relvaseadust rikkunud tulirelva.

Mehe valdusest leiti ka 730 soomukisoomuse läbistamiseks mõeldud padrunit, mida tuleb pidada eriti ohtlikuks relvaks, öeldakse süüdistuses.

Kahtlusalust süüdistatakse kahes relvaseaduse raskes rikkumises ning raskes teenistusalases rikkumises.

Prokuratuuri sõnul oli mehelt leitud vara rahaline väärtus väga suur. Lisaks võib vargust pidada tervikuna eriti tõsiseks, kui arvestada, kui pika aja jooksul see kõik toimus, mida ta varastas ning et vargaks osutus inimene, kellelt oodati erakordset usaldusväärsust, ütles prokuratuur.

Enamik varastatud riigiomandist saadi mehelt tagasi.

Prokuratuur nõuab mehele vähemalt aasta ja nelja kuu pikkust tingimisi vangistust.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles