Vene Lääne sõjaväeringkond sai elektroonilise sõjapidamise süsteemi Palantin (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vadim Savitski / TASS / Scanpix

Venemaa Lääne sõjaväeringkonnas võeti kasutusele elektroonilise sõjapidamise süsteem Palantin, teatas ringkonna pressiteenistus.

«Süsteem läbis sõjaväe katsed ühes Lääne sõjaväeringkonna elektroonilise sõjapidamise üksustes ning alustas teenistust ühes mustmullavööndi keskosa piirkonnas,» teatas pressiteenistus.

«Uusima ja äärmiselt mobiilse taktikalise tasandi elektroonilise sõjapidamise süsteemi Palantin eesmärk on summutada vaenlase olemasolevad ja võimalikud raadiosidesüsteemid ning teha raadioelektroonilist luuret. Süsteem võib pimestada vaenlase lühi- ja ultralühilaine ribad ning jätta ta ilma mobiil- ja magistraalsidest,» lisas teenistus.

Palantinist teatati esmalt 2016. aastal. Selle valmistaja sõnul saab süsteemiga summutada vaenlase mitmeotstarbelisi kommunikatsioonisüsteeme, kaasa arvatud tarkvarapõhist raadiot (SDR).

Kaitseministeerium teatas Palantini katsetamisest Lääne sõjaväeringkonnas septembris.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles